Ons Vak

Methoden en technieken zijn voortdurend in beweging, maar de basis principes blijven gedurende langere tijd stabiel. We hebben een gedegen kennis van de bekende programmeertalen en we zijn altijd alert op nieuwe ontwikkelingen. Op deze manier kunnen we voor elke klant met de beste oplossing komen.
  • Touch screens aangestuurd door push-technologie met Tomcat webservers is 1 van onze specialiteiten. Reeds 2 implementaties hebben het daglicht gezien; een dynamisch geleidings systeem voor vrachtwagens middels kiosken en een on-board systeem voor rijdend materieel met PLC koppeling via applets.
  • Voor het grootste containeroverslag bedrijf in de Rotterdamse haven hebben we een breed scala aan activiteiten uitgevoerd. Van softwareontwerp tot databasebeheer en -tuning. Van programmering tot teamleiding van de DBA-afdeling. Dit alles speelde zich af in een organisatie met een veelheid aan teams en projecten.
  • Een combinatie van java en fortran hebben we toegepast in een door ons ontwikkeld simulatie programma van een plant-fysiologisch model. Het originele model bestond uit een in fortran beschreven model, dat geschikt gemaakt moest worden voor de moderne wereld. Na een grondige reverse engineering traject is het model herschreven in java en als webserver ontsloten.
  • Ingres is ingezet voor de dynamische wereld van Goede Doelen Loterijen. Vanwege de marketing gerichte omgeving is flexibiliteit hier van essentieel belang. Vanwege de publiciteit is kwaliteit zeer belangrijk.
  • Werkend Perspectief is de programmanaam van de Nederlandse Politie om de effectiviteit te verhogen met behulp van verbeterde automatisering. Bij handhaving en opsporing is delen van informatie van het grootste belang. Wij mochten daar onze bijdrage aan leveren.
  • In Engeland hebben we gewerkt voor een wereldwijd opererende computerleverancier. Onze rol bestond uit het modelleren, uitrollen en beheren van databases ten behoeve van de contract- en serviceadministratie. Het werken in en met andere culturen was zeer inspirerend en motiverend.